Политика за ползване

От всички гости, които желаят да отседнат или вече са отседнали в апартаментите за гости се изисква да спазва настоящата политика и съответните условия за ползване на услуги, както следва:

I. ПОМЕЩЕНИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

1. ВИДОВЕ ПОМЕЩЕНИЯ
В апартаментите за гости има следните типове помещения:

 • Апартамент с 1 легло ( спалня )
 • Апартамент с 2 легла ( спалня и единично легло )

2. КАПАЦИТЕТ НА ПОМЕЩЕНИЯТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ

 • Апартамент с 1 легло – максимум 2 възрастни с 2 деца до 11,99 годишна възраст
 • Апартамент с 2 легла – максимум 3 възрастни с 2 деца до 11,99 годишна възраст

Гостите следва да имат предвид, че Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" си запазва правото да откаже достъпа на повече гости и надвишаване на максималния капацитет, позволен за съответния тип помещения.

3. ПОЛИТИКА ПО НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦА
Дете от 0 – 11,99 години - безплатно настаняване в апартаментите. Разполагаме с детски креватчета, които се поставят при поискване и/или наличност При определяне на цената за възраст на детето се счита неговата възраст на датата на напускане.

4. УДОБСТВА КЪМ АПАРТАМЕНТИТЕ
Всички гости на Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" могат напълно безплатно да използват следните екстри след поискване:

 • Ютия
 • Дъска за гладене
 • Сешоар
 • Детско креватче
 • Кана за топла вода

II. РЕЗЕРВАЦИИ

1. СЪЗДАВАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯ

Заявките за резервации се извършват по един от следните начини:

 • Онлайн използвайки нашия (мобилен) уеб сайт www.raynovi.com
 • Чрез обаждане на мобилен номер +359 878 544 044

2. ПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯ
Всеки потребител може да заплати цената на съответната оферта, чрез банков превод на следната банкова сметка:

 • получател: БРАТЯ РАЙНОВИ ООД
 • IBAN: BG65UBBS80021089795640

3. ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИЯТА

Уведомете ни по email или телефон, когато:

 • Банковият превод не е от името на лицето, което е направило резервацията
 • Искате да бъде променен броят на нощувките (повече или по - малко от уговореното) или датата на резервацията
 • Пристигнете по-късно или нямате възможност да дойдете

4. ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯ

 • Резервацията Ви се счита за потвърдена след заплащане на сумата по нея.
 • За да бъде резервацията валидна и окончателно потвърдена/направена, трябва да заплатите авансово сума по нея. В случай, че има по-малко от 3 календарни дни до датата на пристигане, е необходимо да направите плащането в първия ден след датата на резервиране. В противен случай резервацията се анулира автоматично.
 • Отговорност на клиента е да провери точността на своята резервация и всички детайли, свързани с нея (период на резервацията, брой и вид стаи )чрез телефонно обаждане.

III. ЦЕНИ И ТАРИФИ

1. ЦЕНА ЗА ПОМЕЩЕНИЕ

Цените се определят от вида на помещението и срока му за наемане. Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" си запазва правото да променя своята ценова политика.

Цената включва:

 • нощувка,
 • безплатен безжичен интернет
 • ползване на удобствата в апартаментите

2. ВИДОВЕ ТАРИФИ

 • NON-REFUNDABLE тарифа – тарифа без право на възстановяване:
  Гостът заплаща предварително стойността на резервирания брой нощувки по банков път, независимо дали прави резервация през сайта или чрез телефонно обаждане.
  При анулиране и не пристигане сумата не се възстановява.
 • FULLY FLEXIBLE тарифа – тарифа с възможност за анулиране при определени условия, както следва:
  Гостът може да анулира резервацията безплатно до 3 дни преди датата на пристигане. Гостът ще бъде таксуван за стойността на първата нощувка, в случай на анулиране в рамките на 3 дни преди пристигането. В случай на не пристигане, гостът ще бъде таксуван цялата сума по резервацията.

3. ПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Всички цени са в национална валута, която е български лев (BGN). Всички плащания се обработват в лева, както се изисква от закона. Всички плащания се извършват по банков път.

IV. НАСТАНЯВАНЕ

1. ОСНОВНИ ЧАСОВЕ
Настаняването в Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" е от 14:00 ч., освобождаванията на стаите трябва да се извършват до 11:00 ч. Късно освобождаване е възможно всеки ден в зависимост от заетостта срещу 50% от стойността на последната нощувка и се осъществява до 17.00 ч. Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" запазва правото да потвърди възможностите за късно освобождаване до 24 часа преди това.

2. ДОСТЪП ДО ПОМЕЩЕНИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

При настаняване всеки гост получава ключ за стаята и ключ за входната врата. Гостите следва да върнат ключовете при напускане на апартамента, като има право да се начисли глоба за изгубена и / или непредаден ключ в размер на 10 лв.

3. КАМЕРИЕРСКИ УСЛУГИ
Почистването на стаите се извършва веднъж на 3 дни в часовете между 10:00 до 14:00 часа, само след поискване от страна на гостите, моля попитайте ни.

V. ДРУГИ ПОЛИТИКИ

1. ХРАНИ И НАПИТКИ
Разрешава внасянето на храна и напитки в Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ"

2. АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
Прекомерната консумация на алкохол е причина за преждевременно освобождаване на апартамента и напускане, без право на възстановяване на средства.

3. ПОЛИТИКА ЗА ПУШЕНЕТО
В съответствие с българското законодателство, Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" спазват политика да не се пуши във всички вътрешни части, в това число: стаи за гости, обществени площи и коридори.

4. ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Домашни любимци не са разрешени в сградата, с изключение на животни, придружаващи гости със специални нужди

5. ЕЗИК
Гостите, използващи ругатни или обиден език, символи и жестове ще да бъдат помолени да напуснат Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ", без право на възстановяване на средствата.

6. ЦЕННОСТИ И ПАРИ
Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" не носи отговорност за каквито и да било ценности и пари, както в стаите, така и в общите помещения.

7. ИЗГУБЕНИ ВЕЩИ

Апартаментите за гости не носят отговорност за изгубени, повредени или откраднати лични вещи. При намерени вещи се задължаваме да се свържем с госта и да изпратим загубената вещ, за сметка на собственика. При незаявени и непотърсени вещи в рамките на 30 (тридесет) дни, ще бъдат изхвърлени.

V. ПРЕСТОЙ НА ГОСТИТЕ

1. ПОВЕДЕНИЕ
Очакваме всички гости да се държат по приятен и културен начин. Скачания, ругатни и непристойно поведение са оскърбителни за гостите и могат да бъдат повод за преждевременно освобождаване на стаи и напускане без право на възстановяване на средства.  Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" имат политика на нулева толерантност, в случаите на арогантно поведение, спрямо лица в очевидно нетрезво състояние или неадекватно такова под въздействие на психотронни и наркотични вещества, при което унищожава или заплашва здравословното състояние на гостите, причинява или заплашва да доведе до нарушение на обществения ред; отказва или не е в състояние да плати консумирани храни, напитки или услуги.

Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" могат да ограничат броя на лицата, които да заемат определена стая и си запазва правото да накаже гост или гости, които умишлено или по непредпазливост причиняват увреждане на обзавеждането. Ако тези щети се установят, след като гостът си е тръгнал, си запазваме правото да се свърже с госта и / или туроператора или други органи за по-нататъшна помощ. Не се правят изключения!

Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" си запазват правото да не толерира неприемливи нива на шум или поведение на гости. В случай на отказ да се съобразят с изискванията, си запазваме правото да прекрати престоя, без да носи отговорност за възстановяване или финансово обезщетение. Политиката на Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" е да не се дискриминира на основата на раса, цвят на кожата, националност, религия, пол, семейно положение, възраст, етнически произход или увреждане. От гостите и служителите се очаква да се придържат към тази политика.

2. ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ
Във връзка с вашата безопасност моля съобразявайте се със следните общи правила:

 • Деца под 12 годишна възраст трябва да бъдат придружени от възрастен. Децата не трябва да бъдат оставяни без надзор.
 • Бягането и тичането по коридорите е абсолютно забранено, освен в екстремни ситуации.
 • Забранено е надвесването над парапетите по етажите както от деца, така и от възрастни.
 • Всички гости е препоръчително да се съобразят с правилата, указанията и устните препоръки на персонала.
 • Ръководството си запазва правото да проверява багажа на гостите с цел избягването на кражби на хавлии, халати, предоставени за ползване от страна на гостите и налични в техните стаи / апартаменти.

 3. ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ
Сградата е обект с материали и оборудване от най-ново поколение, които осигуряват надеждна защита и сигурност. Тъй като ние сме много отговорни за безопасността на нашите туристи и персонал, сме взели сериозни мерки, за да се предотвратят всякакви пожарни инциденти.

 • Всички служители са преминали обучение по пожарна безопасност и са запознати с противопожарните процедури.
 • На гърба на вратите във всяка стая, са разположени евакуационни планове. Моля, прочетете ги внимателно.
 • Всички стълбища и коридори са отделени от останалата част на апартаментите за гости, с материали, които имат най-малко 60 минути пожароустойчивост.

 4. ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ
В случай на природно бедствие:

 • Запазете спокойствие и следвайте инструкциите на персонала. Не изпадайте в паника. Останете на място, където и да сте. Повечето наранявания се случват, когато хората, влизат или излизат от сградите;
 • В случай на земетресение се скрийте. Ако сте вътре, застанете под бюрото или масата, срещу вътрешна стена или под вътрешна врата. Стойте далеч от стъкла, прозорци и външни врати. Ако сте навън, останете далеч от сгради, тротоари и електрически кабели;
 • Използвайте стълбите. В случай на земетресение не се използват свещи, кибрит или открит пламък.

5. ОПЛАКВАНИЯ, ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ НА СРЕДСТВА И ЩЕТИ

 • Всеки коментар или жалба по отношение на престоя трябва да се направи при управителя на Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" така, че въпросът да бъде решен веднага.
 • Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" носят и поемат отговорност за госта по време на престоя му само в рамките на застраховката включена в цената на нощувката.
 • Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" не носят отговорност за неизпълнение, в случай, че споменатият отказ се дължи на фактор, извън юрисдикцията на ръководството.
 • Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" е предмет на законови проверки, включително, свързани с пожар, лицензиране, развлечения, здравеопазване, хигиена и безопасност. Всички условия се тълкуват в съответствие с българското законодателство.

Гражданска отговорност: Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" не поема никаква отговорност за услуги, предоставени от трети страни на гостите.

 

ПОСЛЕДИЦИ ПРИ НАРУШЕНИЕ НА ПОЛИТИКАТА НА АПАРТАМЕНТИ ЗА ГОСТИ "БРАТЯ РАЙНОВИ"

В случай на нарушаване на правилата и политиката, Апартаменти за гости "БРАТЯ РАЙНОВИ" може да прибегне до прекъсване на престоя веднага, без да носи отговорност за възстановяване или обезщетение.